Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vanaf het Gardameer het Ferrari museum in Maranello bezoeken

Als je vakantie aan het vieren bent op een camping aan het Gardameer of in een hotel aan het Gardameer en gek bent op auto’s is een dagtrip naar het Ferrari museum en de fabriek in Maranello een must. In het museum van Ferrari zijn een groot aantal exclusieve straat- en racewagens van het merk met het steigerende paard te bewonderen en krijg je de kans om de peperdure sportwagens van heel dichtbij te bekijken. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Als je op tijd vertrekt vanaf het Gardameer kun je je trip naar Maranello goed combineren met het Enzo Ferrari museum in Modena, een bezoek aan de fabriek en het museum van Lamborghini en/of een fabriekstour bij Pagani. Beide supercar fabrikanten liggen iets boven Modena op ongeveer 1,5 uur rijden van de onderkant van het Gardameer. Kijk op Google Maps voor de exacte afstanden.

Afstand Gardameer naar het Ferrari museum in Maranello

Hoeveel tijd je bezig bent met rijden vanaf het Gardameer naar Maranello is afhankelijk van je verblijfplaats rondom het meer. Als je bovenin het Gardameer verblijft in bijvoorbeeld de plaatsen Riva Del Garda of Limone Sul Garda dan is het ongeveer tussen de 2 en 2,5 uur rijden naar Maranello indien er geen files zijn.

Als je onderin het Gardameer verblijft op een camping of hotel dan ben je iets sneller in Maranello. Vanaf hier is het ongeveer tussen de 1,5 en 2 uur rijden vanuit bijvoorbeeld de populaire bestemmingen Peschiera del Garde, Bardolino, Sirmione en Desenzano Del Garda. De afstand van het Gardameer naar Maranello is tussen de 130 en 180 kilometer, mede afhankelijk van je vertrekpunt bij het Gardameer.
Het Ferrari Museum in Maranello bezoeken

Ferrari Museum in Maranello

Het volledig gerenoveerde Ferrari museum, ook wel bekend als Galleria Ferrari bevat een schitterende collectie Ferrari’s uit het verleden en heden. Ook is er volop aandacht voor de successen in de autosport met tal van formule 1 wagens en racewagens die op het circuit van Le Mans hebben deelgenomen aan de legendarische 24 uur van Le Mans.

Naast de vaste collectie zijn er wisselende collecties te bewonderen in het museum die vaak rondom een bepaald thema zijn verzameld. Zo zijn er in het verleden collecties geweest rondom Hollywood, special editions en de wereld van de formule 1. De vele auto’s in het museum worden afgewisseld met motoren, achtergrondinformatie en de vele bokalen die Ferrari de afgelopen jaren in de autosport heeft gewonnen. Al met al is het Ferrari museum in Maranello een schitterend en afwisselend museum waar ook de niet autofan zich prima kan vermaken. Kijk voor meer informatie over het Ferrari Museum op deze pagina.
Het Fiorano testcircuit van Ferrari in Maranello

Ferrari fabriekstour

Naast het museum heb je ook de mogelijkheid om tegen betaling een ritje door de fabriek en over het testcircuit te maken tijdens de Ferrari Factory & Track Tour. Tijdens deze busrit van ongeveer een uur rij je met een speciale bus over het fabrieksterrein en krijg je de kans om van dichtbij de fabriek te bewonderen. Je zult in de zijstraten van de hoofdweg diverse Ferrari’s te zien krijgen van alleen de carrosserie tot aan Ferrari’s die klaar zijn om naar de klanten te gaan. Terwijl je over het terrein rijdt verteld de gids interessante achtergrondinformatie.

Na de rit over het fabrieksterrein gaat de bus naar het Fiorano testcircuit en rij je een rondje over het circuit en krijg je de loods waarin de formule 1 wagens staan van dichtbij te zien. Meer informatie over de Ferrari Factory & Track Tour is te vinden op deze pagina.

Openingstijden Ferrari Museum in Maranello
1 oktober tot 30 april: dagelijks van 09:30 uur tot 18:00 uur.
1 mei tot 30 september: dagelijks van 09:30 uur tot 19:00 uur.
Gesloten op 25 december en 1 januari.
Let op, deze openingstijden kunnen zijn gewijzigd, kijk daarom op de website van het museum voor de meest actuele openingstijden.

Tickets voor het Ferrari Museum in Maranello

Je kunt je tickets voor het Ferrari museum in Maranello eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide. Zo hoef je ter plekke niet in de rij voor de kassa te wachten en kun je zo doorlopen naar het museum. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal.

Volwassenen: € 17,-
Studenten en volwassenen ouder dan 65: € 15,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 6,-
Kinderen onder de 6 en gehandicapten: gratis entree

Klik hier om je Ferrari Museum tickets te kopen

Het Enzo Ferrari Museum in Modena

Tickets voor het Enzo Ferrari Museum in Modena

Je kunt je tickets voor het museum eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide. Zo hoef je ter plekke niet in de rij voor de kassa te wachten en kun je zo doorlopen naar het museum. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal.

Volwassenen: € 17,-
Studenten en volwassenen ouder dan 65: € 15,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 6,-
Kinderen onder de 6 en gehandicapten: gratis entree
Audio Guide: € 5,- Dient ter plekke geboekt te worden. Er zijn 7 talen beschikbaar, Italiaans, Engels, Frans, Spaans, Duits, Russisch en Chinees.

Klik hier om je Enzo Ferrari Museum tickets te kopen

Ferrari Experience: Ferrari Museum Maranello en Enzo Ferrari Museum Modena

Wil je naast het Ferrari museum in Maranello ook het Ferrari Museum “Museo Casa Enzo Ferrari” in Modena gaan bezoeken? Dan kun je kiezen voor het voordelige combi ticket waarmee je toegang krijgt tot beide Ferrari musea.

Volwassenen: € 26,-
Studenten en volwassenen ouder dan 65: € 22,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 10,-

De tickets voor zowel het Ferrari museum in Maranello als het Enzo Ferrari museum in Modena kunnen online gereserveerd worden via deze website.

Discover Ferrari & Pavarotti Land: Retourreis
Wil je zowel het Ferrari Museum in Maranello als het Enzo Ferrari Museum in Modena bezoeken samen met het geboortehuis van de wereldberoemde operazanger Pavarotti waarbij je een tour maakt langs de villa die Pavarotti liet bouwen en maak je een tour door MuSa – Museo della Salumeria of de Giusti balsamicoazijnfabriek waar je de wijnen kunt proeven die bij de wijngoederen Chiarli en Gavioli. Deze tour is inclusief vervoer. Dan kun je kiezen voor de Discover Ferrari & Pavarotti Land rondrit.

Je boekt de Discover Ferrari & Pavarotti Land tour eenvoudig vooraf via internet via de website van Tiqets. De kosten bedragen 48 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 6 en 18 jaar betalen 24 euro en 65+ en studenten betalen 32 euro.

Route naar Museo Ferrari

Het museum van Ferrari is gevestigd aan de Via Dino Ferrari 43 in Maranallo, op ongeveer 18 kilometer van de Italiaanse stad Modena. Indien je reist met een navigatiesysteem dan vul je Via A. Dino Ferrari 43 Maranello in. Het museum biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Indien je geen navigatiesysteem hebt neem je op de snelweg A1 van Milaan naar Napels de Modena Nord afrit en vervolgens hier de ringweg (Tangenziale) richting Abetone-Sassuolo en volg je vervolgens de borden met Maranello-Formigine. Kijk ook op Google Maps voor de routebeschrijvingen naar het Ferrari museum in Maranello.Reis je met de bus of trein? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com