Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoofdkwartier Scuderia Ferrari & Corse Clienti

Vlakbij het Ferrari Museum en de Warm Up winkel is de locatie van het Ferrari formule 1 team te vinden. Aan het einde van de Via Ascari zijn naast de Scuderia Ferrari ook de Corse Clienti gevestigd, de Corse Clienti onderhoud de oudere formule 1 wagens, de Ferrari FXX en 599XX modellen voor de diverse klanten.

Hier zijn ook de loodsen gevestigd waar de Corse Clienti de formule 1 wagens van het demonstratie team, de historische formule 1 wagens en de FXX en 599XX modellen van de klanten huisvest. Helaas blijven de deuren van deze schatkamers voor de normale sterveling dicht en is een bezichtiging slechts een enkele keer mogelijk voor eigenaren van Ferrari’s en de familie van Ferrari medewerkers.

Hoofdkantoor van het Ferrari formule 1 team

Momenteel is Ferrari druk bezig met het uitbreiden van het Scuderia Ferrari gebouw en dat is goed te zien, vlak naast het huidige gebouw staan diverse kranen die bezig zijn met het enorme nieuwbouw project. Als alles volgens planning verloopt zal de Scuderia Ferrari in 2015 zijn intrek nemen in deze nieuwe locatie.

Normaal gesproken is er bij het Scuderia Ferrari en Corse Clienti weinig te zien, maar een enkele keer zie je een Ferrari FXX of 599XX die ingeladen wordt in een vrachtwagen. Ook is er een kans dat je een formule 1 motor op de testbank hoort, maar met de nieuwe turbo motoren die in 2014 zijn entree hebben gemaakt is die kans een stuk kleiner geworden aangezien deze motoren aanzienlijk minder geluid produceren.

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com