Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ristorante Montana

Het restaurant Ristorante Montana van “Mamma Rossella” is wellicht het beroemdste restaurant in Maranello en omstreken. Het restaurant is gelegen op een lelijk industrieterrein direct naast een viaduct en aan de overkant van het Fiorano testcircuit, bij lange na niet de mooiste locatie in Maranello. Maar daar gaat het bij dit restaurant niet om. Wie het restaurant binnenstapt ziet al snel waaraan dit restaurant zijn beroemde status te danken heeft. Vrijwel alle coureurs van Ferrari hebben hier in het verleden gegeten en zijn vereeuwigd op de muren van het restaurant. De muren van het restaurant hangen dan ook vol met foto’s, helmen, onderdelen van formule 1 wagens, overalls en gesigneerde servetten met onder andere de handtekeningen van Schumacher, Jacky Ickx, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel en Fernando Alonso.

Populair restaurant in Maranello

Het restaurant wordt ook veel gebruikt door personeel en genodigden van de Ferrari fabriek. Wie gaat eten in Ristorante Montana moet ook niet raar opkijken als opeens Alonso of Räikkönen binnen komt lopen voor een maaltijd. De coureurs van Ferrari zijn al vele tientallen jaren vaste klant bij Mamma Rossella. Voordat het testverbod door de FIA werd ingesteld werd er nog dagelijks met de F1 wagens op het naastgelegen Fiorano testcircuit getest en waren de coureurs en teamleden zelfs dagelijks in het restaurant te vinden.

Voor zowel de lunch als het avondeten kan je terecht in Ristorante Montana. Reserveren is wel noodzakelijk aangezien het vaak erg druk kan zijn in het restaurant. In het restaurant kun je traditioneel Italiaans eten zoals het bedoeld is, simpele en vers bereide maaltijden met regionale producten. Vooral de pasta’s en het kalfsvlees van Mamma Rossella zijn een aanrader, net als de lokale Italiaanse wijnen die geschonken worden. Het restaurant werkt niet met een menukaart maar serveert vaak per dag verschillende gerechten. Wie iets speciaals wilt kan dit altijd kenbaar maken aan de ober en indien de ingrediënten aanwezig zijn zal de kok het gerecht bereiden.

Kijk voor informatie over Ristorante Montana op de website van het restaurant.

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Gerelateerde artikelen