Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parkeren op de luchthaven van Brussel

Wanneer je Maranello wilt gaan bezoeken voor een weekend of misschien voor langere tijd, vlieg je het beste op Bologna Airport. Vanaf hier is het slechts 40 minuten rijden met de auto tot je in de stad van Ferrari arriveert. Vliegen naar Bologna kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder vanaf Brussel. In dit artikel vertellen we je wat meer over het vliegen vanaf en parkeren op Brussel Airport.

Waarom vliegen vanaf Brussel Airport?

Wanneer je naar Bologna en nabijliggende steden wilt, is vliegen de gemakkelijkste en snelste manier om daar te komen. Het vliegveld van Brussel Zaventem is erg groot en verbindt België met allerlei internationale bestemmingen. Van Spanje tot de Verenigde Staten en van Finland tot Kenia.

Vluchten naar luchthaven Bologna zijn er vanaf april bijna dagelijks. Hoewel er geen keuze is in verschillende luchtvaartmaatschappijen, ben je wel verzekerd van een comfortabele vlucht voor een prima prijs met Brussels Airlines. Een retourtje is al te vinden voor € 88.

Parkeren op Brussel Zaventem Airport

Het parkeren Brussel Zaventem is gemakkelijk online te vergelijken. Het beste is om dit enkele weken voor vertrek te boeken. Vaak geldt wel: hoe verder van tevoren je boekt, des te lager is de prijs. Boek je enkele dagen tot zelfs enkele uren voor vertrek, dan kan je rekenen op een hogere prijs.

Ben je vergeten een online reservering te maken? Dan zul je op de dag van vertrek nog op zoek moeten naar een vrije parkeerplaats, waarbij je het dure ‘oprijtarief’ betaalt. Deze is soms het dubbele van de prijs met reservering.

Het parkeren bij luchthavens gebeurt in de meeste gevallen met een shuttle- of valetservice, of op loopafstand. Dit geldt ook voor Brussel Zaventem Airport. Om te weten welke parkeervorm het beste past bij jouw wensen, leggen we uit wat je precies kunt verwachten.

Parkeren op het vliegveld

Shuttleservice

Een zeer populaire parkeervorm is het parkeren met shuttleservice. Dankzij de lage prijs en gemakkelijke procedure is dit ook de meestgekozen parkeervorm. Op de dag van vertrek rijd je met je auto naar de parkeerplaats toe. Vaak staat er dan een medewerker op je te wachten, waar aan je de bevestiging laat zien. Vervolgens parkeer je de auto en ben je, veelal binnen 30 minuten, onderweg naar de luchthaven.

Het vervoer vindt plaats in een shuttlebusje die je naar de luchthaven toe brengt en bij terugkomst ook weer ophaalt. Hoe lang de rit precies is, verschilt per aanbieder. Vaak gaat dit om slechts vijf tot tien minuten. Ook bij Brussel Airport zijn er veel parkeeraanbieders die een parking inclusief shuttleservice bieden, soms zelfs in een overdekte parkeergarage. Gemiddeld betaal je tussen de €60 en €80 voor een parking met shuttleservice voor 8 dagen.

Valetservice

Iets schaarser bij Brussel Airport zijn de valetservices. Hierbij rijd je niet naar het parkeerterrein toe, maar direct naar de luchthaven terminal. Ongeveer 30 minuten voor aankomst bel je naar de parkeeraanbieder, om te laten weten dat je er bijna bent. Bij aankomst staat een chauffeur dan al op je te wachten om je auto over te nemen. Overhandig de sleutels en controleer samen de auto op eventuele schade. Vergeet dit ook niet te doen bij terugkomst, om vervelende situaties te voorkomen. De gemiddelde prijs voor een parking inclusief valetservice voor een week bij Brussel Airport ligt tussen de €150 en € 180.

Parkeren op loopafstand

Heb je een groter budget om te besteden aan parkeren en wil je vooral zo gemakkelijk mogelijk parkeren? Dan is parkeren op loopafstand bij één van de officiële parkeergelegenheden wellicht een betere optie. Houdt hier wel echt rekening met hoge prijzen van minimaal €100 voor een week parkeren.

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com