Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Museo Enzo Ferrari in Modena

Het in 2012 geopende Museo Casa Enzo Ferrari is volledig gewijd aan Enzo Ferrari, de grote man achter het merk met het steigerende paard. Het museum is gebouwd op de ruïnes van het oude huis aan de Viao Paolo Ferrari in Modena waar Enzo werd geboren in 1898. Het museum ligt op slechts een steenworp afstand van de fabriek van Maserati. De oude werkplaats van zijn vader is volledig gerestaureerd en naast de werkplaats is een modern en futuristisch museum neergezet waar het museum is gehuisvest. Bij Ferrari denk je al snel aan de kleur rood, maar het Museo Enzo Ferrari is niet in die kleur uitgevoerd. Bij dit museum is gekozen voor de kleur geel, de kleur van de stad Modena.

Het Enzo Ferrari Museum in Modena

Het museum, dat is ontworpen door de Londense architecten Future Systems, zit vol met de belangrijkste mijlpalen uit het leven van Enzo. Het mooie aan het museum is dat er niet alleen auto’s van Ferrari worden tentoongesteld, ook de andere merken uit de regio krijgen aandacht in het museum.

Museum Enzo Ferrari in Modena bezoeken

De collectie van het museum is wisselt regelmatig maar 1 thema staat altijd centraal, de collecties hebben allemaal op de 1 of andere manier betrekking op Enzo Ferrari, je zult dan ook niet snel moderne Ferrari’s in dit museum vinden. Uitzondering is de Ferrari Enzo, het model dat als eerbetoon aan de oprichter van Ferrari zijn naam heeft gekregen heeft regelmatig een centrale plek in het museum.

Museo Casa Enzo Ferrari Modena

Het bijzondere aan het Museo Enzo Ferrari is het dak en de muren, dit zijn namelijk grote projectieschermen waarop elk half uur een schitterende show over het leven van Enzo Ferrari wordt geprojecteerd. Uiteraard krijgen ook zijn meesterwerken aandacht in de video en zie je prachtige beelden langskomen van historische racewagens.

Het Ferrari museum in Modena is dagelijks geopend van 1 oktober tot 30 april van 09:30 uur tot 18:00 uur. Van 1 mei tot 30 september is het museum dagelijks geopend van 09:30 uur tot 19:00 uur. Het museum is gesloten op 25 december en 1 januari.

Tickets Enzo Ferrari Museum in Modena

Je kunt je tickets voor het museum eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van Tiqets. Zo hoef je ter plekke niet in de rij voor de kassa te wachten en kun je zo doorlopen naar het museum. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal.

Volwassenen: € 17,-
Studenten en volwassenen ouder dan 65: € 15,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 6,-
Kinderen onder de 6 en gehandicapten: gratis entree

Audio Guide: € 5,- Dient ter plekke geboekt te worden. Er zijn 7 talen beschikbaar, Italiaans, Engels, Frans, Spaans, Duits, Russisch en Chinees.

Klik hier om je Enzo Ferrari Museum tickets te kopen

Ferrari Experience: Ferrari Museum Maranello en Enzo Ferrari Museum Modena

Wil je naast het Ferrari Museum “Museo Casa Enzo Ferrari” in Modena ook het officiële Ferrari museum “Museo Ferrari” in Maranello gaan bezoeken? Dan kun je kiezen voor het voordelige combi ticket waarmee je toegang krijgt tot beide Ferrari musea.

Volwassenen: € 24,-
Studenten en volwassenen ouder dan 65: € 22,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 10,-

De tickets voor zowel het Ferrari museum in Maranello als het Enzo Ferrari museum in Modena kunnen online gereserveerd worden via deze website.

 

Pendeldienst tussen Museo Casa Enzo Ferrari en Museo Ferrari

Wil je zowel het Ferrari museum in Maranello en het Enzo Ferrari Museum in Modena gaan bezoeken? Maar heb je geen zin om met de auto vanuit Maranello naar Modena te moeten rijden? Of kom je met de trein aan in Modena en ben je op zoek naar vervoer naar het Ferrari museum in Maranello?

Dan is deze handige pendeldienst iets voor jou. De pendeldienst maakt het mogelijk om eenvoudig tussen beide musea te reizen en verbindt het Ferrari museum in Maranello met het treinstation van Modena waar het Enzo Ferrari Museum vlakbij ligt. De pendeldienst kost 12 euro per persoon en kan online gereserveerd worden via de website van Tiqets.

Waar ligt het Enzo Ferrari Museum?

Het Museo Casa Enzo Ferrari is gevestigd in Modena, vlakbij het centraal station van de stad. Indien je reist met een navigatiesysteem dan vul je Via Paolo Ferrari 85 in Modena in. Het museum biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Shuttlebus naar het Museo Ferrari in Maranello
Indien je ook het Ferrari museum in Maranello wilt bezoeken is er de mogelijkheid om met de shuttlebus tussen beide museums te reizen. Deze shuttlebus vertrekt iedere 90 minuten vanaf het Museo Casa Enzo Ferrari in Modena vanaf 10:00 in de morgen. Voor de actuele tijden en de mogelijkheid om een ticket voor deze shuttledienst te boeken verwijzen wij je graag door naar deze pagina.

Museo Casa Enzo Ferrari Modena

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com