Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mille Miglia

Eén van de bekendste en grootste oldtimer evenementen in de wereld is de Mille Miglia (vertaald duizend mijlen). Dit autosport evenement wordt jaarlijks in de maand mei georganiseerd en trekt vele tienduizenden bezoekers.

Vroeger was de Mille Miglia een eendaagse 1600 kilometer lange autorace van Brescia naar Rome en weer terug. Doordat een race van 1600 km op één dag te onveilig werd is de Mille Miglia vandaag de dag een tourrit voor historische auto’s verdeeld over meerdere dagen. Aan de Mille Miglia doen de meeste exclusieve bolide’s mee die gebouwd zijn tussen 1927 en 1957. Onder de deelnemers zitten altijd een aantal zeer zeldzame Mercedessen, indrukwekkende Alfa Romeo’s, Ferrari’s, Porsche’s en Jaguars.

Rondom de Mille Miglia worden ook tal van andere evenementen georganiseerd. Zo nodigt Ferrari al jaren zijn klanten uit om met hun sportwagens deel te nemen aan de Tribute to Mille Miglia tourrit en ook de merken Mercedes, Aston Martin en Jaguar organiseren dergelijke ritten voor hun klanten. Ook de bekende veilinghuizen als Bonhams en RM Auctions organiseren diverse auto veilingen waar alleen het beste van het beste op het autogebied onder de hamer gaan.

De bekendheid van de Mille Miglia heeft o.a. te maken met de prachtige route die begint in de omgeving van het Gardameer en via de regio Emilia Romagna, Brescia en Marche naar Rome gaat.

Geschiedenis van de Mille Miglia

De Mille Miglia is tussen 1927 en 1957 24 keer georganiseerd. De route van de Mille Miglia wisselde bijna jaarlijks, in totaal is de route 13 keer gewijzigd. Wel werd de race altijd in hetzelfde deel van Italië verreden, tussen de steden Brescia en Rome. Werd er voor de Tweede Wereldoorlog altijd tegen de klok in gereden, na de oorlog reed men alleen nog met de klok mee.

Kijk voor de actuele data en de route van de rally van de Mille Miglia op de website.

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Gerelateerde artikelen