Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Met de auto naar Maranello

Als je vanuit Nederland of België naar Maranello en/of Bologna in Noord-Italië wilt reizen met de auto dan moet je een afstand van tussen de 1000 en 1300 kilometer rijden. Het totale aantal kilometers dat je moet rijden naar Maranello is uiteraard afhankelijk van je vertrekpunt. Als je onderweg geen files hebt, weinig tot geen pauze houdt en de snelste route neemt dan ben je ongeveer 14 uur bezig met rijden.

Maranello bezoeken icm met vakantie italie

Een bezoek aan het Ferrari museum en de Ferrari fabriek Maranello is prima met de auto te doen als je toch al met de auto naar Italië rijdt in verband met je vakantie in bijvoorbeeld de populaire vakantiebestemmingen als Toscane, het Gardameer of Rimini.

Ferrari Museum
Het volledig gerenoveerde Ferrari museum, ook wel bekend als Museo Ferrari bevat een schitterende collectie Ferrari’s uit het verleden en heden. Ook is er volop aandacht voor de successen in de autosport met tal van formule 1 wagens en racewagens die op het circuit van Le Mans hebben deelgenomen aan de legendarische 24 uur van Le Mans.

Naast de vaste collectie zijn er wisselende collecties te bewonderen in het museum die vaak rondom een bepaald thema zijn verzameld. Zo zijn er in het verleden collecties geweest rondom Hollywood, special editions en de wereld van de formule 1. De vele auto’s in het museum worden afgewisseld met motoren, achtergrondinformatie en de vele bokalen die Ferrari de afgelopen jaren in de autosport heeft gewonnen. Al met al is het Ferrari museum in Maranello een schitterend en afwisselend museum waar ook de niet autofan zich prima kan vermaken. Kijk voor meer informatie over het Ferrari Museum op deze pagina.

Het Ferrari Museum in Maranello bezoeken

Fabriekstour
Naast het museum heb je ook de mogelijkheid om tegen betaling een ritje door de fabriek en over het testcircuit te maken tijdens de Ferrari Factory & Track Tour. Tijdens deze busrit van ongeveer een uur rij je met een speciale bus over het fabrieksterrein en krijg je de kans om van dichtbij de fabriek te bewonderen. Je zult in de zijstraten van de hoofdweg diverse Ferrari’s te zien krijgen van alleen de carrosserie tot aan Ferrari’s die klaar zijn om naar de klanten te gaan. Terwijl je over het terrein rijdt verteld de gids interessante achtergrondinformatie.

Na de rit over het fabrieksterrein gaat de bus naar het Fiorano testcircuit en rij je een rondje over het circuit en krijg je de loods waarin de formule 1 wagens staan van dichtbij te zien. Meer informatie over de Ferrari Factory & Track Tour is te vinden op deze pagina. Tijdens de rit is het niet toegestaan om foto’s te nemen.

Parkeren in Maranello
In Maranello zelf is voldoende parkeergelegenheid bij de populaire locaties. Voor het Ferrari museum ligt een groot parkeerterrein waar je betaald kunt parkeren. Om de hoek bij het museum, tegenover de nieuwe locatie van Ferrari Gestione Sportiva / Scuderia Ferrari en achter de Ferrari Store ligt ook een parkeerterrein waar je kunt parkeren met een parkeerschijf. Vanaf dit parkeerterrein is het een kleine 3 minuten lopen naar het museum of de oude fabriekspoort van Ferrari.

Het Ferrari Museum in Maranello bezoeken

Afstanden Maranello t.o.v. populaire vakantie bestemmingen

Toscane / Florence
Als je op vakantie gaat naar een camping of hotel in Toscane of Florence rij je, indien je de snelste en kortste route neemt. zo goed als langs Maranello. Om in Toscane te komen rij je namelijk over de Autostrada A1, ook wel bekend als de Autostrada del Sole en E45, van Milaan langs Parma, Modena om vervolgens bij Bologna de A1/E45 te volgen die naar Florence loopt. Als je bij Modena afslag nummer 18 of 20 neemt is het nog een kleine 20 minuten rijden naar Maranello.

Indien je liever vanuit je vakantiebestemming in Toscane of Florance een dagtrip maken naar Maranello dan kost je dat ongeveer 2 uur rijden. De afstand van Florence naar Maranello ligt rond de 140 kilometer, het exacte aantal kilometers is vooral afhankelijk van je vertrekpunt in Toscane.

Gardameer
Sta je op de camping of zit je in een hotel in de regio van het Gardameer (Lago di Garda), ook dan is een dagtrip naar de Ferrari fabriek in Maranello een prima uitje. Hoeveel tijd je bezig bent met rijden vanaf het Gardameer naar Maranello is afhankelijk van je verblijfplaats rondom het meer. Als je bovenin het Gardameer verblijft in bijvoorbeeld de plaatsen Riva Del Garda of Limone Sul Garda dan is het ongeveer tussen de 2 en 2,5 uur rijden naar Maranello indien er geen files zijn.

Als je onderin het Gardameer verblijft op een camping of hotel dan ben je sneller in Maranello. Vanaf hier is het ongeveer tussen de 1,5 en 2 uur rijden vanuit bijvoorbeeld de populaire bestemmingen Peschiera del Garde, Bardolino, Sirmione en Desenzano Del Garda. De afstand van het Gardameer naar Maranello is tussen de 130 en 180 kilometer, mede afhankelijk van je vertrekpunt bij het Gardameer.

Verona
Verblijf je rondom de stad Verona? Vanaf hier is het ene kleine 1,5 uur rijden naar het Ferrari museum in Maranello. Het Lamborghini Museum, het Enzo Ferrari museum in Modena en de Pagani fabriek liggen iets dichterbij en bereik je dus sneller.

Rimini
Ben je vakantie aan het vieren in of rondom de populaire badplaats Rimini aan de Adriatische kust dan kun je ook prima een dagtrip maken naar het dorp waar alle Ferrari’s worden gebouwd. Door de gunstige ligging van Rimini aan de doorgaande A14/E45 snelweg naar Bologna en Milaan doe je er ongeveer 2 uur over om vanuit Rimini naar Maranello te rijden. De afstand van Rimini naar Maranello is ongeveer 170 kilometer, mede afhankelijk van je vertrekpunt.

Kijk voor de exacte afstanden van de diverse steden, de reistijd en de verschillende routes op Google Maps.

Vliegen is sneller en goedkoper

Een trip van een paar dagen naar Maranello wordt niet vaak met de auto gedaan vanwege de lange reistijd vanuit Nederland en de hoge benzinekosten. De meeste mensen die een bezoek willen brengen aan Maranello eventueel in combinatie met een stedentrip naar Bologna nemen vanuit Nederland het vliegtuig.

Als je het vliegtuig pakt naar Bologna ben je binnen ongeveer 1,5 uur in de Noord-Italiaanse stad. Vooral vanaf Eindhoven zijn er gunstige prijzen voor vliegtickets naar Bologna dankzij de vluchten van Transavia. Het is al mogelijk om voor minder dan honderd euro per persoon retour te vliegen naar Bologna om vanuit daar een bezoek te brengen aan Ferrari in Maranello.

Vliegen naar Bologna kan vanuit Nederland via Schiphol en Eindhoven. Vanuit België is het mogelijk om via Brussel-Charleroi te vliegen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het vliegen naar Bologna / Maranello.

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com