Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lamborghini fabriek

Op een kleine 30 minuten rijden van Maranello in het dorp Sant’Agata Bolognese ligt de Lamborghini fabriek. De fabriek ligt aan de doorgaande weg Via Modena en is vrijwel niet te missen. In de fabriek in Sant’Agata Bolognese worden alle Lamborghini’s geboren, ook de exclusieve en gelimiteerde modellen worden in de normale fabriek gemaakt. Hier gaat het om modellen waar er soms maar 5 van zijn gebouwd waaronder de Reventón, Veneno, Sesto Elemento, Veneno Roadster en de Lamborghini Centenario die in 2016 is gepresenteerd ter ere van het feit dat Lamborghini’s oprichter, Ferruccio Lamborghini, 100 jaar geleden geboren werd in 1916.

De Lamborghini fabriek in Sant’Agata Bolognese

Wie enige tijd voor de fabriekspoort gaat staan zal de ene na de andere nieuwe Lamborghini de fabriek zien verlaten voor de testrit. Alle Lamborghini’s krijgen deze testrit over de openbare weg voordat ze richting de klanten worden gestuurd. Ook is er een kans dat je hier een nieuw, nog niet gepresenteerd model van Lamborghini spot waarmee de testrijders van de fabriek druk aan het testen zijn. Deze modellen zijn vaak te herkennen aan de diverse vormen van camouflage en zwarte tape. Wie geen genoeg kan krijgen van Lamborghini’s doet er goed aan om in de auto naast de poort te gaan wachten zodat je de Lamborghini’s kunt volgen tijdens hun rit als de ze fabriekspoort verlaten. Af en toe moet je wel het gaspedaal flink intrappen om de Lambo’s bij te kunnen houden.

De Lamborghini fabriek in Italie

Naast de fabriek is het Lamborghini museum gevestigd dat van maandag tot vrijdag is geopend van 10:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:00 uur. Ook is er een kleine shop naast het museum gevestigd waar je naast Lamborghini producten ook enkele Lamborghini’s kunt verwachten. Tegenover de fabriek is er nog de mogelijkheid om achter het stuur te kruipen van een Lamborghini om zo wellicht een droom uit te laten komen. Klik hier voor meer info.

Wie naar Sant’Agata Bolognese rijdt zal de Lamborghini fabriek vrij snel in zijn vizier krijgen, het plaatsje is namelijk vrij klein. De fabriek zelf is te herkennen aan zijn glimmende gevel met het enorme Lamborghini logo erop. De fabriek zelf is een paar voetbalvelden groot en dagelijks verlaten er zo’n 4 sportwagens de fabriek. Aan de voorzijde van de fabriek zijn het onderzoeks-, ontwikkelings- en designcentrum gevestigd en deze locaties zijn streng verboden voor onbevoegde.

Lamborghini Huracan gespot bij de Lamborghini fabriek in Sant’Agata Bolognese in Italie

Lamborghini fabriek bezoeken

Het is mogelijk om de Lamborghini fabriek te bezoeken. Tijdens deze tour krijg je onder andere de assemblagelijn van de kleine V10 Lamborghini te zien, momenteel is dit de Huracan en de Huracan Spyder. Zo zie je hoe de werknemers het interieur monteren en hoe de carrosserie samenkomt met de krachtige V10-motor. Ook mag je een blik werpen in de productielijn van de motoren die volledig met de hand worden geassembleerd en krijg je verder te zien hoe het interieur van de modellen op wensen van de klant wordt gemaakt op de bekleding afdeling.

De kosten voor het bezoeken van de Lamborghini fabriek bedragen 75 euro, dit is inclusief een bezoek aan het Lamborghini museum a 15 euro. Vroegtijdig reserveren vooraf is noodzakelijk ivm de populariteit van deze tour, wie niet voor verassingen wilt komen te staan kan dit het beste meer dan 3 a 4 maanden voor de gewenste datum regelen. De fabriekstour is mogelijk van maandag tot vrijdag (uitzondering van vakanties) tussen 10:00 uur en 16:00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens de fabriekstour is fotograferen streng verboden. Kijk op de website van Lamborghini voor meer informatie.

Meer Lamborghini’s zien?

Wil je meer Lamborghini’s zien? Rij dan na het bezoeken van de fabriek door over de Via Modena richting het centrum van het dorp totdat je aan de rechterkant een Esso tankstation tegenkomt. Hier worden vaak Lamborghini’s van de fabriek gewassen en staan ze te wachten naast de carwash. Klik hier voor de locatie van het tankstation.

Lamborghini factory in Sant’Agata Bolognese in Italy

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Gerelateerde artikelen