Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op ongeveer een half uur rijden van Maranello en vlakbij het vliegveld van Bologna ligt de fabriek van het beroemde motoren merk Ducati. Op een oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter staat de hoogtepunten van ruim 50 jaar historie van het merk Ducati tentoongesteld.

Ook is er in het Museo Ducati volop aandacht voor de rijke race historie van het merk. Ducati is al vele jaren actief in de koningsklasse van de motorsport, de MotoGP. Beroemde coureurs als Valentino Rossi, Marco Melandri en Loris Capirossi hebben voor het Italiaanse merk gestreden om de felbegeerde titel.

Openingstijden en ticketprijzen Ducati Museum Bologna

Het Ducati museum in Bologna is gesloten op zaterdagmiddag, zondag, Paas maandag, de kerstvakantie (vaak enkele dagen voor kerstmis tot de eerste dagen van januari) en de Italiaanse vakantiedagen op 25 april, 1 mei, 4 oktober, 1 november en 8 december. Kijk voor de meest actuele data dat het Ducati museum is gesloten op de website van Ducati.

LET OP!
Bijna de gehele maand augustus hebben de Italianen vakantie en ligt de complete fabriek van Ducati vrijwel de gehele maand plat. Hierdoor is zowel het museum als de fabriek gesloten. Vanwege veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de fabriek te bezoeken met slippers, sandalen of open schoenen.

Toegangsprijzen
Personen ouder dan 10 jaar:
10 euro per persoon.

Ticket met korting:
8 euro per persoon.

De korting geld voor groepen van meer dan 11 personen, eigenaren van Ducati motoren (Toon je Ducati card bij het aanschaffen van de tickets), tours geboekt op zaterdag. De entree tot het museum en de factory tour is gratis voor kinderen onder de 10 jaar en gehandicapten en hun begeleider.

De guided tour is beschikbaar in het Italiaans en Engels. Frans, Duits en Spaans zijn alleen mogelijk bij grote groepen en indien vooraf bij de boeking aangegeven. De Museum and Factory Tour in de Ducati fabriek is te boeken via de website van Ducati.

Entreeprijzen en tijden van het museum / factory tour

Het bezoek aan de Ducati fabriek in combinatie met het museum is alleen mogelijk indien er voortijdig gereserveerd wordt. Dit kan gedaan worden via de website van Ducati.

Beschikbare tijdstippen voor de “Ducati Museum and Factory Tour”:
Maandag tot vrijdag:
9.15 uur
11.00 uur
13.45 uur
15.30 uur

Zaterdag:
10.00 uur
11.00 uur
12.00 uur
(op zaterdag is het alleen mogelijk om een guided museum tour te boeken. Het bezoeken van de fabriek op zaterdag is niet mogelijk omdat de fabriek in het weekend stil ligt)

Copyright header: ANDRES CANET / Shutterstock.com

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com