Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ducati fabriek bezoeken

Bereikbaarheid

De fabriek en het museum van Ducati zijn vrij eenvoudig te bereiken via zowel de taxi, trein als met het eigen vervoer. Het Museum bevindt zich in de fabriek – Via Antonio Cavalieri Ducati 3, de GPS-coördinaten zijn: 44.516399,11.267574 / N 44.30.970 E 11.16.140.

De fabriek is gelegen in Bologna, in het noordoosten van Italië op ongeveer 1 uur rijden van Florence, 2 uur van Milaan, 2 uur van Venetië en 3,5 uur van Rome op het kruispunt van een aantal belangrijke snelwegen: deA14, de A13 en de A1. Vanaf het vliegveld ben je met de taxi of met het eigen vervoer binnen een kleine 15 minuten bij de fabriek van Ducati.

Trein
De stad Bologna is het belangrijkste knooppunt van het Italiaanse spoorwegnet. Zowel de nationale als internationale verbindingen lopen allemaal via het station van Bologna. Vanuit Milaan en Rome gaan er bijna elk uur treinen richting Bologna.

Als je met de trein richting Bologna reist kun je vanaf het Centraal Station in Bologna de taxi nemen richting de fabriek en het museum van Ducati. De taxistandplaats bevindt zich op het kleine plein voor het station. Het tarief ligt rond de 15 a 18 euro, de rit van het station naar de fabriek van Ducati duurt ongeveer 15 tot 20 minuten, mede afhankelijk van het tijdstip en de drukte op de weg.

Vanaf het centraal station is er ook de mogelijkheid om Borgo Panigale met de trein te bereiken. Pak hiervoor de trein richting Porretta of het streekvervoer (Suburbana) vanaf spoor Ovest (West). Als je op het station van Borgo Panigale uit de trein bent gestapt, treft je na ongeveer twintig meter aan de rechterkant een trap aan die naar het spoorwegviaduct leidt. Boven aan de trap bevindt zich de bushalte, neem bij de bushalte lijn 13 en stap daarna bij de derde halte “Borgo Panigale” uit. De Via Cavalieri Ducati bevindt zich 50 meter verderop aan de linkerkant.

Bus
Liever met de bus in plaats van de taxi naar het museum en de fabriek van Ducati aan de Via Antonio Cavalieri Ducati 3? Geen probleem, neem dan bus nummer 36 richting Barca of 39. Stap uit bij de eerste halte in Via Lame en vanaf daar neem je vervolgens lijn nummer 13 richting de Via Normandia-Borgo Panigale. Stap uit bij de halte “Borgo Panigale”. Het Ducati museum aan de via Cavalieri Ducati bevindt zich ongeveer 50 meter verderop aan de linkerzijde. Het hoofdkantoor van Ducati is ook gelegen in deze straat op ongeveer 200 meter, aan de rechterkant van de weg. De bus kost 1 euro per enkele reis, de reistijd met de bus is ongeveer 40 minuten.

Kijk voor de actuele dienstregeling van de treinen op www.trenitalia.it. De op deze pagina vermelde treinen en buslijnen kunnen verouderd zijn, raadpleeg daarom altijd zoveel mogelijk ter plekke de borden of informatieloketten voor de meest actuele informatie.

Entreeprijzen en tijden van de factory tour

Het bezoek aan de Ducati fabriek is alleen mogelijk indien er voortijdig gereserveerd wordt. Dit kan gedaan worden via de website van Ducati.

Beschikbare tijdstippen voor de Ducati Factory Tour:
Maandag tot vrijdag: 9.15 – 11.00 – 13.45 – 15.30

Zaterdag: 10.00 – 11.00 – 12.00
(op zaterdag is het alleen mogelijk om een guided museum tour te boeken. Het bezoeken van de fabriek op zaterdag is niet mogelijk omdat de fabriek in het weekend stil ligt)

Gesloten op: zaterdagmiddag, zondag, paas maandag, kerstvakantie (vaak enkele dagen voor kerstmis tot de eerste dagen van januari) en de Italiaanse vakantiedagen (25 april, 1 mei, 4 oktober, 1 november en 8 december.

LET OP!
Bijna de gehele maand augustus hebben Italianen vakantie en ligt de complete fabriek vrijwel de gehele maand plat. Hierdoor is zowel het museum als de fabriek gesloten. Vanwege veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de fabriek te bezoeken met slippers, sandalen of open schoenen.

Toegangsprijzen
Personen ouder dan 10 jaar: 10 euro per persoon.
Ticket met korting: 8 euro per persoon.
De entree tot het museum en de factory tour is gratis voor kinderen onder de 10 jaar en gehandicapten en hun begeleider.

De korting geld voor groepen van meer dan 11 personen, eigenaren van Ducati motoren (Toon je Ducati card bij het aanschaffen van de tickets), tours geboekt op zaterdag. De guided tour is beschikbaar in het Italiaans en Engels. Frans, Duits en Spaans zijn alleen mogelijk bij grote groepen en indien vooraf bij de boeking aangegeven.

De Factory Tour in de Ducati fabriek is te boeken via de website van Ducati.

Copyright header: ANDRES CANET / Shutterstock.com

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com