Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Auto huren in Italië

Voor wie met het vliegtuig afreist naar Italië om een bezoek te brengen aan het museum en de fabriek van Ferrari kan het beste een auto huren op het vliegveld van Bologna. De prijzen van autoverhuur in Bologna zijn vrij betaalbaar, voor een Fiat 500Xl betaald je zo ongeveer 175 euro voor 4 a 5 dagen bij Budget, de prijs is mede afhankelijk van de gekozen datum.

Ondanks de geringe afmetingen van de luchthaven van Bologna is er wel een breed aanbod van huurauto’s beschikbaar in Bologna. Dit is mede te danken aan het feit dat Bologna een luchthaven is die vlakbij een aantal grote industriegebieden van Italië ligt en veel zakenreizigers de luchthaven gebruiken. Indien u een huurauto in Bologna wilt huren doet u er goed aan om deze vooraf via internet te boeken, dit kan u gemakkelijk en voordelig doen via de website van Sunnycars, TUI Cars.

De luchthaven van Bologna ligt op zo’n 43 kilometer van Maranello,  dankzij de ligging direct aan de snelweg ben je binnen drie kwartier vanaf de luchthaven van Bologna in het centrum van Maranello.

Huur auto in Italië

Wie een auto huurt in Italië dient rekening te houden met het feit dat veel historische centra verboden gebied zijn voor auto’s die niet beschikken over een vergunning. Dit is ingesteld om het centrum te beschermen tegen de vervuilende lucht van de auto’s en om de veelal historische panden in het centrum te beschermen. Toeristen kunnen deze borden snel over het hoofd zien met als gevolg een boete van 35 euro per overtreding.

Ook controleert de politie in Italië veel op snelheid, let er dus op dat je niet te hard rijdt in Italië! De boetes worden namelijk vaak gewoon naar je huis gestuurd. Indien de boete binnenkomt bij de verhuurmaatschappij dan sturen zijn hem altijd door naar de huurder van de auto.Vaak wordt het bedrag van de boete automatisch van de creditcard afgeschreven. Vaste flitsers worden veelal wel goed van te voren aangegeven door middel van waarschuwingsborden en vaak zijn de flitskasten zelf opvallend oranje of geel geschilderd.

Voordelige auto's huren in Bologna doe je bij SunnycarsBij Sunny Cars kun je een all-in huurauto in Bologna, Modena, Maranello of een andere stad in Italië huren. Het grote voordeel van Sunny Cars is dat je hier geen verborgen kosten voor verzekeringen kunt verwachten en bovendien krijg je een heldere prijs. All-in autohuren dus zonder verassingen bij het ophalen van je huurauto in Bologna.

Bekijk het aanbod

Boek voordelig een huurauto in Italie via Tui Cars
Met TUI Cars kun je voordelig en snel een auto huren in Italië één van de aangesloten autohuur partners. Alle partners zijn door TUI geselecteerd en dus betrouwbaar. Bij Tui Cars kun je bovendien gratis annuleren en overboeken en vergelijk je eenvoudig en snel alle tarieven van de autoverhuurders in Italie vergelijken.

Bekijk het aanbod

Tags

Boek je excursies en tickets online

Hotel in Maranello boeken?

 
Powered bij Booking.com