Vlak naast het museum Museo Ferrari bevindt zich het verhuurbedrijf Push Start waar je de mogelijkheid hebt om achter het stuur te kruipen van een Ferrari om zo te ervaren hoe het is om met zo’n supersnelle sportwagen te rijden.

Het bedrijf heeft een gevarieerd aanbod van sportwagens welke je met professionele begeleiding kunt huren voor 10, 20, 60 of 120 minuten. Zo kun je er onder andere een 458, 458 Spider, meerdere California’s, de hardcode 430 Scuderia of de nieuwe Ferrari F12 Berlinetta huren. Liever een ander merk? Geen probleem, er is ook de mogelijkheid om een Lamborghini of een Maserati te huren.

De enige vereisten zijn dat je minimaal 21 jaar bent en drie jaar je rijbewijs hebt. En natuurlijk dien je te beschikken over een goedgevulde portemonnee aangezien het niet goedkoop is om een Ferrari te huren. De prijzen zijn wel een stuk aantrekkelijker dan in Nederland en de modellen zijn nieuw in tegenstelling tot de huur Ferrari’s hier in Nederland die vaak zo’n 10 jaar oud zijn, maar toch is het niet steeds niet heel goedkoop.

De goedkoopste Ferrari is de California welke je 70 euro lichter maakt voor een rijtje van 10 minuten. De Ferrari 458 kost 100 euro per 10 minuten en de prijs van de nieuwe F12 Berlinetta begint bij 200 euro voor 10 minuten. Wie een Ferrari California huurt heeft de mogelijkheid om twee extra personen tegen betaling mee te nemen. Ondanks de tarieven zijn de huur Ferrari’s met name in het hoogseizoen bijna de hele dag volgeboekt, hou hiermee rekening indien je graag een ritje wilt maken met een Ferrari.

Wie graag zijn ritje wilt laten zien aan het thuisfront kan kiezen voor de extra optie om de rit op te nemen met de GoPro camera, de kosten hiervan bedragen 30 euro. Ook is het mogelijk om op de foto te gaan met de Ferrari’s en zo je rit voor eeuwig vast te leggen.

Ook is het mogelijk om een twee uur durende rit te maken over de bochtige bergwegen en de testwegen van de testrijders van de Ferrari fabriek. De kosten voor een dergelijke tour bedragen 900 euro indien je kiest voor een Ferrari 458 en 700 euro voor een Ferrari F430 Spider.

Met de GoItaly card krijg je 10& korting op de tours van Push Start. Klik hier voor meer info over deze kaart.

Kijk voor alle tarieven op de website van Push Start.