Het in 2012 geopende Museo Casa Enzo Ferrari is volledig gewijd aan Enzo Ferrari, de grote man achter het merk met het steigerende paard. Het museum is gebouwd op de ruïnes van het oude huis aan de Viao Paolo Ferrari in Modena waar Enzo werd geboren in 1898. Het museum ligt op slechts een steenworp afstand van de fabriek van Maserati. De oude werkplaats van zijn vader is volledig gerestaureerd en naast de werkplaats is een modern en futuristisch museum neergezet waar het museum is gehuisvest. Bij Ferrari denk je al snel aan de kleur rood, maar het Museo Enzo Ferrari is niet in die kleur uitgevoerd. Bij dit museum is gekozen voor de kleur geel, de kleur van de stad Modena.

Museo Casa Enzo Ferrari Modena

Het museum, welke werd ontworpen door de Londense architecten Future Systems, zit vol met de belangrijkste mijlpalen uit het leven van Enzo. Het mooie aan het museum is dat er niet alleen auto’s van Ferrari worden tentoongesteld, ook de andere merken uit de regio krijgen aandacht in het museum.

De collectie van het museum is wisselt regelmatig maar 1 thema staat altijd centraal, de collecties hebben allemaal op de 1 of andere manier betrekking op Enzo Ferrari, je zult dan ook niet snel moderne Ferrari’s in dit museum vinden. Uitzondering is de Ferrari Enzo, het model dat als eerbetoon aan de oprichter van Ferrari zijn naam heeft gekregen heeft regelmatig een centrale plek in het museum.
Museo Casa Enzo Ferrari Modena

Het bijzondere aan het Museo Enzo Ferrari is het dak en de muren, dit zijn namelijk grote projectieschermen waarop elk half uur een schitterende show over het leven van Enzo Ferrari wordt geprojecteerd. Uiteraard krijgen ook zijn meesterwerken aandacht in de video en zie je prachtige beelden langskomen van historische racewagens.

Openingstijden
1 oktober tot 30 april: dagelijks van 09:30 uur tot 18:00 uur.
1 mei tot 30 september: dagelijks van 09:30 uur tot 19:00 uur.
Gesloten op 25 december en 1 januari.

Ticketprijzen
Volwassenen: € 15,-
Studenten boven de 10 jaar en volwassenen ouder dan 65: € 13,-
Studenten tussen de 6 en 10 kaar, gehandicapten begeleider en militairen: € 11,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 5,-
Kinderen onder de 6 en gehandicapten: gratis entree

Combinatie tickets Museo Ferrari in Maranello + Museo Enzo Ferrari in Modena
Volwassenen: € 26,-
Studenten boven de 10 jaar en volwassenen ouder dan 65: € 22,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 10,-

Audio Guide: € 5,- Dient ter plekke geboekt te worden. Er zijn 7 talen beschikbaar, Italiaans, Engels, Frans, Spaans, Duits, Russisch en Chinees.

Kijk voor de meest actuele prijzen en om direct te boeken op de website van Museo Enzo Ferrari.

Shuttlebus naar het Museo Ferrari in Maranello
Indien je ook het Ferrari museum in Maranello wilt bezoeken is er de mogelijkheid om met de shuttlebus tussen beide museums te reizen. Deze shuttlebus vertrekt iedere 90 minuten vanaf het Museo Casa Enzo Ferrari in Modena vanaf 10:00 in de morgen. Voor de actuele tijden en de mogelijkheid om een ticket voor deze shuttledienst te boeken verwijzen wij je graag door naar deze pagina.

Museo Casa Enzo Ferrari Modena