In het hart van Maranello, op een steenworp afstand van de Ferrari fabriek, de formule 1 afdeling van Ferrari en het Fiorano testcircuit ligt het officiële Ferrari museum “Museo Ferrari”, ook wel bekend als Galleria Ferrari. In dit ruim opgezette museum is een indrukwekkende collectie van moderne en oude race- en straatauto’s uit de historie van Ferrari’s te vinden. Zo vind je er onder andere de formule 1 wagens van Schumacher en Raikkonen waarmee ze wereldkampioen zijn geworden en kun je de helmen van Nikki Lauda, John Surtees, Kimi Raikkonen en Michael Schumacher bewonderen.

Naast een permanente tentoonstelling met een groot aantal historische en recente straat- en racewagens plus de kampioenschapswagens uit de formule 1 zijn er in het Ferrari museum in Maranello regelmatig exposities met een bepaald thema te bewonderen. Zo was er tijdens ons laatste bezoek een expositie met als thema autosport met race iconen als de Ferrari 512M, 330 P3 en de F40 LM plus een expositie over de LaFerrari en de “Mule” auto’s, oftewel de gecamoufleerde modellen waarmee Ferrari de nieuwste technieken test op de openbare weg.

In het verleden waren er ook tentoonstellingen met auto’s uit Hollywood films, unieke one-off Ferrari modellen en testauto’s die gebruikt worden bij de ontwikkeling van een nieuw model. Naast een groot aantal Ferrari zijn er ook diverse memorabilia te vinden, denk hierbij aan de vele bekers die gewonnen zijn tijdens de formule 1 races en de overige autosport evenementen. Ook vind je er de helmen en pakken van de coureurs die wereldkampioen werden in een Ferrari formule 1 wagen en een replica van het kantoor van de oprichter van Ferrari, Enzo Ferrari.
Galleria Ferrari Maranello, het officiële Ferrari museum in het Italiaanse dorp Maranello

Jaarlijks trekt het museum in Maranello een kleine 300.000 bezoekers waardoor het museum voor Ferrari een serieuze bron van inkomsten is geworden. Dit is dan ook terug te zien in de kwaliteit van het museum en de tentoongestelde wagens en memorabilia. Met grote regelmaat zijn er modellen te bewonderen die normaal gesproken alleen in donkere garage’s van rijke klanten zijn te vinden en vanwege de hoge waarde of lage productieaantal nooit een stuk asfalt zien.

Naast het museum herbergt het gebouw, hoe kan het ook anders, een Ferrari Store waar je tal van artikelen met het bekende steigerende paard kunt kopen. Verder zijn er een restaurant en race simulatoren in het museum te vinden. De race simulatoren zijn alleen tegen betaling te gebruiken.
Galleria Ferrari Maranello, het officiële Ferrari museum in het Italiaanse dorp Maranello

Fabrieks- en circuit tour (Ferrari Factory & Track Tour)

Je kunt als bezoeker ook een factory- en circuit tour bijboeken bij je ticket voor het Ferrari museum in Maranello. De kosten van deze fabrieks- en circuittour bedragen 15 euro. Hiervoor krijg je een rondrit met gids in een touringcar over het fabrieksterrein van Ferrari en het Fiorano testcircuit in Maranello. Er zijn twee bustochten per dag, de eerste busrit vertrekt om 12.30 uur vanaf het plein voor het museum en de tweede rit vertrekt om 13.30 uur, ook vanaf het plein voor het Ferrari museum. De speciale busrit over het fabrieksterrein is te boeken via de website van het museum of bij de balie van het museum zelf. Wie zeker wilt zijn van en plek doet er goed aan om vooraf via internet te boeken. Tijdens deze tour kom je niet in de fabriek van Ferrari zelf, je rijdt enkel over het terrein van de fabriek.

Let erop dat het bezoek aan het museum op dezelfde dag plaats dient te vinden als de busrit. Tijdens de busrit is het niet toegestaan om foto’s of videos te nemen en de bus mag niet worden verlaten. Meer informatie over de bustour is te vinden op de website van Museo Ferrari.
Galleria Ferrari Maranello

Openingstijden & tickets Ferrari Museum

1 oktober tot 30 april: dagelijks van 09:30 uur tot 18:00 uur.
1 mei tot 30 september: dagelijks van 09:30 uur tot 19:00 uur.
Gesloten op 25 december en 1 januari.
Let op, deze openingstijden kunnen zijn gewijzigd, kijk daarom op de website van het museum voor de meest actuele openingstijden.

Toegangsprijzen Ferrari Museum Maranello
Volwassenen: € 16,-
Studenten en volwassenen ouder dan 65: € 14,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 5,-
Kinderen onder de 5 en gehandicapten: gratis entree

Combinatie ticket
Dit ticket geeft toegang tot het Ferrari Museum Museo Ferrari in Maranello en het Ferrari Museum Museo Enzo Ferrari in Modena.
Volwassenen: € 26,-
Studenten boven de 10 jaar en volwassenen ouder dan 65: € 22,-
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 10,-

Audio Guide: € 5,- Dient ter plekke geboekt te worden. Er zijn 7 talen beschikbaar, Italiaans, Engels, Frans, Spaans, Duits, Russisch en Chinees.

Kijk voor de meest actuele prijzen en om direct online te boeken op de website van Museo Ferrari.
Het Ferrari museum in Maranello

Locatie & routebeschrijving

Het museum van Ferrari is gevestigd aan de Via Dino Ferrari 43 in Maranallo, op ongeveer 18 kilometer van de Italiaanse stad Modena. Indien je reist met een navigatiesysteem dan vul je Via A. Dino Ferrari 43 Maranello in. Het museum biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Indien je geen navigatiesysteem hebt neem je op de snelweg A1 van Milaan naar Napels de Modena Nord afrit en vervolgens hier de ringweg (Tangenziale) richting Abetone-Sassuolo en volg je vervolgens de borden met Maranello-Formigine. Kijk ook op Google Maps voor de routebeschrijvingen naar het Ferrari museum in Maranello.

Reis je met de bus of trein? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Shuttlebus naar het Museo Casa Enzo Ferrari in Modena
Indien je ook het museum Casa Enzo Ferrari in Modena wilt bezoeken is er de mogelijkheid om met de shuttlebus tussen beide museums te reizen. Deze shuttlebus vertrekt iedere 90 minuten vanaf het Museo Enzo Ferrari in Maranello vanaf 09:50 in de morgen. Voor de actuele tijden en de mogelijkheid om een ticket voor deze shuttledienst te boeken verwijzen wij je graag door naar deze pagina.